Med ett stort antal kreditgivare, och varianter på lån och krediter, är det inte alltid lätt att välja rätt. En av de sidor som försöker göra det lite lättare är A5.nu. Sidan listar flera av de företagslån som vänder sig till småföretagare i Sverige och beskriver de olika alternativen detaljerat.

Så fungerar A5.nu

A5.nu presenteras med att sidan hjälper företagare att ”navigera i djungeln” av olika företagslån i Sverige. I presentationen syftar de på det breda utbudet av långivare och att det både finns lån, kontokrediter, factoring och andra sätt att finansiera verksamheten. Vad är bäst? Vad är mest prisvärt? Vilka fördelar och nackdelar finns med de olika kreditalternativen? Målet med A5.nu är alltså att besvara liknande frågor och hjälpa företagare till ett bättre val.

  • Hitta företagslån utifrån inriktning
   Under ”Övriga företagslån” i menyn kan lån hittas utifrån företagets verksamhet, inriktning eller storlek. Exempelvis finns en artikel om och lista på lån till nystartade företag, en för enskilda firmor, en för aktiebolag, en för fastighetsbolag osv. En väg att hitta rätt är därmed att söka efter passande lån från de listor som matchar företagets storlek och bransch.
  • Hitta företagslån utifrån finansiell ställning
   Ett alternativ är att sortera fram kreditalternativ utifrån företagets ekonomiska situation. Detta utifrån att företaget har sämre ekonomi och därmed begränsas till vissa långivare. Inom denna kategori går det exempelvis att hitta både företagskrediter utan UC och Företagskrediter utan borgen.
  • Hitta företagslån utifrån ränta
   Ytterligare ett alternativ är att gå via menyn och välja lån med extra låg ränta. För att få de lägre nivåerna krävs däremot ofta mycket god ekonomi samt att företaget kan ge borgen för lånet.

Lär dig mer…

Utöver att A5.nu presenterar företagslån utifrån flera olika kategorier har de även en längre guide på punkter som företagare bör tänka på inför att ett lån eller en kredit tecknas. Guiden hittas på startsidan, under topplistan med de lån som för tillfället rekommenderas.
Bland de frågor som är viktiga att ställa sig som företagare finns exempelvis:

   • Hur ska lånet kunna återbetalas?
    Allt för många tecknar ett lån för att klara av en finansiellt svår situation – men utan att tänka över hur lånet sedan ska kunna återbetalas.
   • Vilken låneform passar bäst?
    Kreditkort, kontokredit eller pantsätta fastigheter? Valen är många och det är alltid mest lönsamt att teckna korrekt lån utifrån villkor och behov.
Så jämför A5.nu företagslån