I en värld där ekonomiska situationer snabbt kan förändras är det bra att ha tillgång till resurser som kan hjälpa dig när du behöver det som mest. Merax är en kreditgivare som erbjuder flexibla kontokrediter. Dessa gör det möjligt att låna pengar snabbt och enkelt. Men hur fungerar de egentligen? Fortsätt att läsa för att få svaret!

Grundläggande information om Merax

Merax är en kreditgivare som tillhandahåller lån från 3 000 kr till 30 000 kr. Det unika med denna långivare är att de inte använder UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar. Istället inhämtar de sådana upplysningar via kreditupplysningsföretaget Bisnode. Dessutom erbjuder företaget möjligheten att låna pengar trots betalningsanmärkningar. I det fall att du beviljas en kredit sker utbetalningen också redan samma dag.

4 saker att känna till innan du ansöker om en kredit

Innan du går vidare och ansöker bör du veta:

  • Vad Bisnode är. Istället för att använda Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar använder Merax Bisnode. Detta kan vara till fördel för dig som låntagare då det inte påverkar din kreditvärdighet hos UC. Det är en fördel om du planerar att ansöka om fler lån eller krediter i framtiden.
  • Att du kan låna trots betalningsanmärkning. En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av denna långivare är möjligheten att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Medan många traditionella kreditgivare sannolikt inte skulle bevilja ett lån i ett sådant fall erbjuder Merax en väg framåt. Detta är positiva nyheter för dem som tidigare har haft ekonomiska svårigheter.
  • Att möjligheten finns betalningsfri månad. Långivaren ger även sina kunder möjligheten att ansöka om en betalningsfri månad. Detta kan vara en värdefull andningspaus för dig som låntagare om du tillfälligt inte kan uppfylla dina betalningsförpliktelser.
  • Vilka avgifter och vilken ränta du debiteras. Som med alla lån är det viktigt att vara medveten om eventuella avgifter och räntor. Se till att läsa igenom låneavtalet noggrant och ställ frågor till långivarens kundtjänst om det är något du inte förstår.

Avslutande tankar

Denna långivare erbjuder en flexibel och lättillgänglig kredit. Ansökningsprocessen är snabb och du erbjuds möjlighet att låna pengar även om du har betalningsanmärkningar. Genom att använda Bisnode för kreditupplysningar kan de erbjuda en lösning som inte skadar din kreditvärdighet. Dock bör du alltid jämföra olika alternativ och noga läsa igenom avtalet innan du tar ett beslut.

Så fungerar Merax kontokredit i praktiken