Det finns inte ett enskilt elbolag som passar precis alla konsumenter. Därför varierar det lite grann vilket är det billigaste elbolaget. Detta utifrån faktorer såsom din elförbrukning, huruvida du har fast eller rörligt pris och andra variabler. Så hur bör du då gå tillväga om du vill sänka din elkostnad genom att byta till ett billigare alternativ?

Hitta det billigaste elbolaget på följande sätt

Till att börja med bör du tänka på följande saker:

  • Se till att jämföra priset på el mellan olika elbolag
    Detta bör du göra regelbundet för att kunna hitta det bästa erbjudandet för dig.
  • Ha gärna en årlig sammanställning över din elförbrukning och dina elkostnader tillgänglig när du gör din jämförelse
    På så vis kan du jämföra på ett sätt som faktiskt stämmer överens med din årliga förbrukning.
  • Förbrukar du både el och gas i ditt hushåll?
    I sådana fall bör du jämföra såväl elpriset som gaspriset och hitta en lösning som passar just dig.

Om du inte har bytt elbolag på sistone är risken stor att ditt elavtal är utdaterad vad gäller prissättningen. Du betalar troligtvis lite mer för din el än vad du egentligen skulle behöva göra. Genom att byta till en annan elleverantör kan du då spara en hel del pengar. Bara genom att byta elbolag kan du ofta få ett bättre erbjudande. Därför är det viktigt att du jämför dina tillgängliga alternativ.

Innebär billig el att jag får sämre service?

Nej, billig el är absolut inte synonymt med sämre service! Bara för att du väljer det billigaste elbolaget på marknaden är det inte nödvändigtvis så att de har en undermålig kundservice. Därför är detta en farhåga som du omedelbart kan slå bort. Ge dig istället ut på marknaden och börja leta efter ett bättre erbjudande som är anpassat till ditt unika behov!

Hur mycket du sedan får betala för elen beror bland annat på var du bor. Till exempel är elpriset högre i syd än i norr. Men oavsett i vilken landsända du bor finns det alltså stora besparingar att göra på att jämföra elavtal och byta elbolag!

Så hittar du det billigaste elbolaget som passar dig