Vad är innovationsradet.se? Nedan presenteras en kortare sammanfattning av webbplatsens funktion, innehåll och inriktning.

Innovationsradet.se – är inte Innovationsrådet…

Det är lätt att förväxla innovationsradet.se med Regeringens innovationsråd. Men det är två olika saker.

  • Innovationsradet.se
    En webbplats med faktaartiklar kring innovationer, företagande och företagsutveckling. Då vissa blandar ihop dessa två webbplatser har man även valt att publicera kort information om Regeringens innovationsråd. Men det framgår även tydligt, högst upp på webbplatsen, att den inte drivs av Regeringen.
  • Regeringens innovationsråd
    Det nationella innovationsrådet har en stor nationell uppgift att underlätta för innovativa lösningar i Sverige. Detta med det långsiktiga målet att Sverige ska kunna vara konkurrenskraftig mot andra länder i världen. En förutsättning för en växande ekonomi.

Webbplats som drivs av SEO-bolag

Längst ner på innovationsradet.se framgår att ett SEO-bolag äger och driver sidan. Enligt texten används sidan för att bevisa hur effektiv innovativ sökmotoroptimering kan genomföras. Detta utan i detalj förklara vad som menas med detta. Företagets kontaktuppgifter finns även nämnda för de som vill veta mer om sidan eller hur sökmotoroptimering kan gynna företags marknadsföring.

Blogg med inlägg om innovationer

De flesta artiklar inom innovativa lösningar hittas under Innovationsradet.se och dess blogg. Där finns allt från tekniska innovationer och smarta lösningar till samhällsproblem som behöver lösas för att Sverige ska kunna vara så konkurrenskraftig som landet länge har varit. Till stor del har detta lyckats genom stort fokus på utbildning och arbetsmarknad. Det är även inom utveckling, innovation och teknik som Sverige har konkurrenskraftiga positioner. Exempelvis:

  • Värmepumpar blir effektivare med ny teknik
  • Hur fungerar en 3D-skrivare
  • Kan elen bli gratis

Innovation – att våga se framåt utan begränsningar

En del blogginlägg kan upplevas futuristiska – men gränsen mot att vara innovativ är inte alltid glasklar. Många gånger handlar innovation om att våga bryta mönster, tänka på annat sätt och inte följa trender. Att helt enkelt bryta ny mark även om de flesta i samhället inte förstår eller tar till sig idén i början. Här kan exempelvis Spotify nämnas som förändrade en hel bransch. Från att kampen varit mellan skivbolag och ”musikpirater” så skapades en så smidig tjänst där de allra flesta valde att hellre streama än ladda hem olaglig musik. Men vem trodde på idén från början?

Innovationsradet – fakta och statistik