När du vill sälja din bostad kan det vara skönt att ha en trygg samarbetspartner i fastighetsaffären. Denna typ av affärer är trots allt sannolikt de största som du någonsin kommer att göra i ditt liv. Då kan det kännas skönt att välja en stabil och pålitlig mäklarfirma som Fastighetsbyrån. Detta företag grundades av Sparbanken så tidigt som 1966 och har med andra ord mer än 50 års erfarenhet av att förmedla svenska fastigheter.

Fastighetsbyrån har gjort bostadsaffärer i drygt 50 års tid

Idag är Fastighetsbyrån ett helägt dotterbolag till Swedbank och byrån har inte mindre än cirka 1 700 anställda fördelat över omkring 270 olika kontor. Varje år förmedlar de fastigheter till ett försäljningsvärde av omkring 100 miljarder kronor. Med detta är de den marknadsledande aktören på vår inhemska bostadsmarknad. Detta oavsett om du mäter utifrån antalet affärer eller storleken på omsättningen.

Med detta sagt vill du förstås inte behöva betala ett onödigt högt mäklararvode till din mäklare. Bara för att du anlitar ett mäklarhus som har lång och gedigen erfarenhet av att göra affärer på den svenska bostadsmarknaden behöver detta inte nödvändigtvis kosta dig skjortan.

Om du vill jämföra arvoden från denna och fler aktörer kan du enkelt göra detta vi Mäklararvode.se. Du går då tillväga på följande sätt:

  • Gå in på sajten och kika runt för att bilda dig en uppfattning om vad som är ett rimligt arvode.
  • Klicka dig sedan vidare för att jämföra arvoden från flera olika fastighetsmäklare.
  • När du har fått offerter från de olika mäklarna kan du ställa dessa mot varandra och välja ett alternativ som passar just dig bra.

Att tänka på när du jämför arvoden från olika fastighetsmäklare

När du tar in offerter för att jämföra mäklararvode mellan olika mäklare bör du tänka på att:

  • Vissa fastighetsmäklare använder sig av en trappmodell där procentsatsen justeras beroende på köpeskillingen.
  • De flesta mäklare debiterar ett rörligt arvode utifrån en andel av köpeskillingen.
  • Din mäklare kan även vilja debitera ett fast arvode för att du redan på förhand ska veta hur mycket arvodet kommer att gå på.
Fastighetsbyrån har mer än 50 års erfarenhet av marknaden