När du lånar pengar för att kunna köpa en bil kan banken använda bilen som säkerhet för lånet. Fördelen för dig som låntagare är att du kan betala av bilköpet via månadsvisa amorteringar. Detta istället för att behöva slanta upp hela köpesumman vid ett enskilt tillfälle. Men när du vill finansiera bilköpet på detta sätt bör du försöka skaffa ett billån med låg ränta. Genom att göra detta kan du spara en hel del sköna pengar under lånets löptid.

De bästa lånen av denna sort har nämligen en lite lägre räntesats. Detta betyder att du faktiskt kan spara en betydande summa pengar under den tid som du lånar pengarna. Åtminstone jämfört med att ta ett lite dyrare lån för att finansiera bilköpet. Dessutom brukar det också vara enkelt att jämföra och du kan även erbjudas flexibla lånevillkor.

Att tänka på när du söker efter ett billån med låg ränta

När du är på jakt efter ett lån för att finansiera ditt bilköp bör du ta hänsyn till flera olika faktorer. Du vill såklart försöka teckna ett billån med låg ränta. Men räntan är inte den enda faktorn att ta i beaktande.

Några andra faktorer som du kan vilja ta i beaktande är:

  • Övriga avgifter och total räntekostnad. Du bör även vara medveten om vilka övriga avgifter du debiteras av långivaren. Kanske behöver du också slanta upp en kontantinsats för att få den lägre räntan? Ta även reda på hur mycket det totala lånebeloppet är och hur mycket ränta du kommer att betala under lånets hela löptid.
  • Din kreditvärdighet. Denna påverkar i hög utsträckning vilken ränta du erbjuds av banken. Du kan inte göra särskilt mycket för att påverka din kreditvärdighet till det bättre på kort sikt. Däremot kan du vidta flera åtgärder för att långsiktigt förbättra den.
  • Din ekonomiska situation. Du bör även väga in hela din privatekonomiska situation och dina ekonomiska förutsättningar i beslutet. Ju längre löptid du väljer desto längre behöver du nämligen betala tillbaka lånet. Fördelen är dock att de månatliga betalningarna blir lägre men den totala lånekostnaden ökar istället.
Ett billån med låg ränta sparar dig pengar under lånets löptid